Heraanleg Fabiolalaan

Binnen het kader van de nieuwe verkaveling tegenover Klimop

 

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben wordt er een strook grond (4 m diep) langs de Fabiolalaan onteigend in functie van de heraanleg van de Fabiolalaan. Deze heraanleg kadert zich binnen de nieuwe verkaveling aan de overkant van Klimop. Het contract en de akte worden eerstdaags getekend door de rvb van Klimop. Om deze werken goed te kunnen opvolgen en vooral om de veiligheid van de kinderen en ouders te kunnen garanderen gedurende deze periode was Klimop vorige week aanwezig op een coördinatievergadering met de gemeente Oostkamp en diverse aannemers. Het was zeer aangenaam om te horen dat iedereen zeer begaan is met de school en dus ook de nodige voorzieningen wil treffen om de omgeving zo (verkeers-) veilig mogelijk te houden.

Tot slot willen we nog meegeven dat de oude poort en pilaren (kleuterspeelplaats) afgebroken zal worden en een paar meter terug op het eigendom van Klimop opnieuw opgebouwd zal worden. De parkeerplaats zal in grote lijnen dezelfde opvlakte behouden, een heraanleg van de bestarting wordt overwogen evenals de vernieuwing van de poorten.

 

Voorlopig werden de volgende data vastgesteld met de volgende werken:

 

3 maart - Rioleringswerken kruispunt Azaleastraat en Loppemsestraat. Deze laatste wordt een week onderbroken. Ook zal de dreef tegenover Klimop opgekuist worden. Tevens krijgt de dreef een verharding voor voetgangers en fietsers.

 

22 maart - De wegenwerken starten vanuit kruispunt fabiolalaan-olieboomstraat richting molenstraat.

 

Paasvakantie - In de eerste week worden de bomen gerooid langs de Fabiolalaan ter hoogte van Klimop. Dit laatste klopt al niet meer omdat het broedseizoen begonnen is.  De bomen zullen nu gerooid worden in de KROKUSVAKANTIE !!! 

 

Zomervakantie - Begin van de zomervakantie zullen de wegenwerken ter hoogte van Klimop plaatsvinden.

 

Het werfverkeer zal voornamelijk langs Loppem geleid worden. Er zal een aparte werfweg aangelegd worden ter hoogte van de Korenstraat, de nieuwe verkaveling in. Uiteraard kan plaatselijk werfverkeer niet vermeden worden.

 

Tegen 1 september zouden alle wegenwerken in functie van de Fabiolalaan moeten klaar zijn.

 

 

 

 

Download
Grondplan wegenwerken
Hieronder kun je een grondplan downloaden ivm de wegenwerken.
Grondplan wegenis en riolering.pdf
Adobe Acrobat document 873.2 KB