Een obligatielening kopen! Het kan!

Via een obligatie kun je Klimop ook financieel steunen. Een obligatie is een renteloze lening die je aan Klimop geeft. 10 jaar na uitgifte worden er jaarlijks een aantal obligaties uitgeloot en terugbetaald. Meer info in detail hierover vind je via de volgende link:        klik hier.

 

Je kunt een obligatie 'kopen' twv 250 euro per stuk. De obligaties zijn genummerd en ontvang je als bewijs na storting van 250 euro of een veelvoud van 250 euro. Stort je bijvoorbeeld 1000 euro dan ontvang je 4 obligaties.

 

Tijdens de veiling worden er ook prachtige kindertekeningen verkocht ter waarde van 275 euro. Je ontvangt hiervoor een ingekaderde kindertekening + een obligatie twv 250 euro.

 

Hieronder vind je een overzicht van het aanbod.

 

Josse (2e kleuter) had een boek mee over Magritte. Alleen al de voorkant inspireerde ons. We bekeken de appel van Magritte. Is die helemaal met dezelfde kleur groen geschilderd? Welke kleuren zitten er nog in de appel en is er ook donkergroen en lichtgroen bij?

 

Wij kregen een palet met enkele kleuren en maakten onze eigen kleuren. Ieder kleurtje dat we maakten gebruikten we om op een cirkel te schilderen (n.a.v. een verhaal over een kunstenaar die met stippen werkte). We werden echte kunstenaars. De kleuters bleven geboeid door de absurde schilderijen van Magritte: een vliegende eekhoorn op een plank, een bloem i.p.v. een hoofd,... Mooi om te zien hoe ze zelf absurde taferelen fantaseren.

 

Elke onderstaande tekening wordt gekoppeld aan 1 obligatielening.


's Middags kwam Ann Vrielinck, onze kunstenares, naar het 2e kleuter.
Van abstract naar figuratief, was de doelstelling ( aanleiding was een folder 300 jr Academie Brugge). We mengden verf en schilderden dat met grove vegen op ons blad.
Dan zochten we naar vogels op ons blad. We mengden een donkere kleur en schilderden de omtrekken. Zie je een snavel, een vleugel, een kopje,...?
Elke tekening hieronder wordt gekoppeld aan een obligatielening.